Συνομιλία με το έργο του Γιάννη Τσαρούχη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Υπό τον τίτλο Συνομιλία με το έργο του Γιάννη Τσαρούχη θα πραγματοποιηθεί μια σειρά δράσεων, ως συνέχεια της επιτυχημένης μέχρι σήμερα συνεργασίας του Ιδρύματος Γιάννη Τσαρούχη και της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. Η εν λόγω συνεργασία οδήγησε στην έκθεση με τίτλο Στον Κύκλο του Τσαρούχη, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στους χώρους του Ιδρύματος με τη συμμετοχή φοιτητών/ριών και αποφοίτων των δύο Τμημάτων της ΑΣΚΤ. Ήταν το αποτέλεσμα μιας σειράς δράσεων που περιλάμβαναν ένα διεπιστημονικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα εργαστηρίων-σεμιναρίων, το οποίο είχε ως σώμα αναφοράς τη μελέτη και την επεξεργασία του συνολικού έργου αλλά και της κειμενογραφίας του Γιάννη Τσαρούχη με στόχο κάποιες σύγχρονες καλλιτεχνικές, θεωρητικές ή κριτικές «αναγνώσεις» και προσεγγίσεις του. Όπως το προηγούμενο, έτσι και το φετινό πρόγραμμα στοχεύει να καταλήξει στην έκθεση των έργων και την παρουσίαση όποιου άλλου υλικού προκύψει σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Ιδρύματος και του Μουσείου Γιάννη Τσαρούχη στο Μαρούσι.

Το πρώτο στάδιο του εργαστηρίου περιλαμβάνει συναντήσεις, παρουσιάσεις, επισκέψεις, προβολές, σεμινάρια και εργαστήρια στους χώρους του Ιδρύματος, της ΑΣΚΤ και των παραρτημάτων της («καλλιτεχνικών σταθμών») σε χρόνο που θα συναποφασιστεί από τους/τις συμμετέχοντες/ουσες σε αυτό, στους/ις οποίους/ες εναπόκειται και ο καθορισμός και η μορφή του προγράμματός του. Ωστόσο τα τελικά αποτελέσματα του εργαστηρίου και η έκθεση θα πρέπει να πραγματοποιηθούν σε εύλογο χρόνο, μέσα στο ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

Η παρούσα πρόσκληση απευθύνεται σε προπτυχιακούς/ές και μεταπτυχιακούς/ές φοιτητές/ητριες, σε υποψήφιους/ες διδάκτορες των δύο τμημάτων της ΑΣΚΤ (ΤΕΤ και ΘΙΣΤΕ), καθώς και στους/ις αποφοίτους τους των τελευταίων τεσσάρων ετών. Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να συμπληρώσουν σχετική αίτηση (η αίτηση εδώ) και να την αποστείλουν ηλεκτρονικά στον Κώστα Χριστόπουλο, Επιστημονικό Υπεύθυνο του Γραφείου Διασύνδεσης και επίκουρου καθηγητή του ΤΕΤ της ΑΣΚΤ (kchristopoulos@asfa.gr), και την Βασιλική Τζούτη (vassilikitz@yahoo.gr), εκ μέρους του Ιδρύματος Γιάννη Τσαρούχη, που έχουν την ευθύνη και την επιμέλεια της διοργάνωσης του εργαστηρίου. Οι αιτήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από μια πολύ συνοπτική (λίγων προτάσεων) αναφορά στους λόγους επιθυμίας συμμετοχής και, προαιρετικά, από εικαστικά έργα (portfolio) ή άλλες εργασίες πού ενδέχεται να τους τεκμηριώνουν. Εφόσον ο αριθμός των συμμετοχών υπερβεί τις αντικειμενικές δυνατότητες πραγματοποίησης του εργαστηρίου και της έκθεσης, ενδεχομένως θα υπάρξει κάποια επιλογή, βασισμένη στα παραπάνω στοιχεία που θα αποσταλούν, συνοδευτικά της αίτησης.

Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προτάσεων συμμετοχής: 17 Μαρτίου 2024

Αίτηση

© ASFA 2024. All rights reserved.

Μετάβαση στο περιεχόμενο