Θέατρο


Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών διαθέτει αίθουσα του θεάτρου που βρίσκεται εντός του επί της οδού Πειραιώς 256 κτηριακού συγκροτήματος (υπόγειο κτιρίου Δ).

Κύριος σκοπός αξιοποίησης της θεατρικής σκηνής της ΑΣΚΤ είναι αφενός η υποστήριξη της εκπαιδευτικής διδασκαλίας και αφετέρου η ανάδειξη της σε ένα σύγχρονο χώρο γόνιμης συνεργασίας, καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης, με την υλοποίηση πρότυπων καλλιτεχνικών δράσεων και εκδηλώσεων ανοικτών στην κοινωνία. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ανάδειξη και υποστήριξη των νέων δημιουργών (εικαστικών, ηθοποιών, σκηνοθετών, χορευτών, μουσικών, χορογράφων, σκηνογράφων, ενδυματολόγων, συγγραφέων, μεταφραστών, κ.λπ.)
Στη θεατρική σκηνή της ΑΣΚΤ μπορούν να φιλοξενηθούν ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσει όπως θεατρικές, χορευτικές, μουσικές παραστάσεις, εκθέσεις, συμπόσια, ημερίδες, διαλέξεις, σεμινάρια, παρουσιάσεις βιβλίων, φεστιβάλ, καλλιτεχνικά εργαστήρια, κ.α. στο πλαίσιο συνύπαρξης των Τεχνών.

Ο χώρος της θεατρικής σκηνής έχει σχεδιαστεί εξ αρχής, έχει τις κατάλληλες υποδομές, είναι εφοδιασμένος με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και υπάρχει εγκατάσταση για πυρασφάλεια και εξαερισμό και αποτελείται από τους κάτωθι χώρους:

  • Σκηνή: Η σκηνή του θεάτρου πληροί τις προδιαγραφές για την πραγματοποίηση μιας επαγγελματικής θεατρικής παράστασης.
  • Πλατεία: Η πλατεία είναι χωρητικότητας 144 καθισμάτων.
  • Καμαρίνια: Το θέατρο διαθέτει έξι ευρύχωρα καμαρίνια, από τα οποία τα δύο διαθέτουν δικό τους χώρο WC με ντουζιέρα ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα έχουν κοινό WC με ντουζιέρα.
  • Βοηθητικός χώρος πλάι στη σκηνή: Δίπλα στη σκηνή και στα καμαρίνια υπάρχει βοηθητικός χώρος εμβαδού 70τμ και ύψους 6 μέτρων.
  • Χώροι κοινού: Διαθέτει άνετο foyer όπου μπορεί να φιλοξενήσει εκθέσεις,  κυλικείο και τουαλέτες άμεσης πρόσβασης του κοινού.

© ASFA 2024. All rights reserved.