Αθλητικές Δραστηριότητες


H ΑΣΚΤ αναγνωρίζοντας τη σημασία της άθλησης στη ζωή των φοιτητών της, ενδιαφέρεται και μεριμνά για τον αθλητισμό και τα σπορ. Καθώς το Ίδρυμα δεν διαθέτει αθλητικές εγκαταστάσεις προέβη σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πάντειο Πανεπιστήμιο ώστε οι φοιτητές όλων των κύκλων σπουδών της ΑΣΚΤ, να έχουν δυνατότητα χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων και παροχών τους σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τους φοιτητές αυτών των Ιδρυμάτων.

Συγκεκριμένα:

▶ το Τμήμα Φυσικής Αγωγής του ΕΜΠ διαθέτει δύο γυμναστήρια:

α)  στο Αθλητικό Κέντρο ΕΜΠ στην Ηρώων Πολυτεχνείου 9, Ζωγράφου Αθήνα 15772. Πληροφορίες για έκδοση κάρτας μέλους του Αθλητικού Κέντρου του ΕΜΠ εδώ.

β) στο κτιριακό συγκρότημα της Πατησίων 42 (κτίριο Μπουμπουλίνας) όπου λειτουργεί μια αίθουσα οργάνων για μυϊκή ενδυνάμωση και μία αίθουσα αεροβικής άσκησης

Αναλυτικότερα, τα αθλήματα με τα οποία μπορούν να ασχοληθούν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές/τριες είναι: γυμναστική/fitness training, αεροβική, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, yoga, pilates, επιτραπέζια αντισφαίριση, αντισφαίριση, κολύμβηση, πόλο, ιστιοπλοΐα, ιστιοσανίδα, υποβρύχιες καταδύσεις, rapel, καράτε, τζούντο, ανεμοπορία, αναρρίχηση, στίβος, ιππασία, σκι, σκάκι, χιονοδρομίες, θαλάσσιο σκι κ.λπ. Η συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις είναι δωρεάν, με εξαίρεση μερικά σπορ στα οποία οι σπουδαστές πληρώνουν ένα μέρος των εξόδων τους.

▶ το Πάντειο Πανεπιστήμιο διαθέτει ένα γυμναστήριο στο Ν. Κόσμο, επί της οδού Ιππώνακτος 36. Πληροφορίες για εγγραφές στο γυμναστήριο εδώ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προσφερόμενα αθλήματα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε αυτά  στις ιστοσελίδες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Παντείου Πανεπιστημίου.

© ASFA 2024. All rights reserved.