Εικονικό Μουσείο ΑΣΚΤ για ΑμεΑ


Εικονικό μουσείο Τέχνης της ΑΣΚΤ

Το Εικονικό Μουσείο Τέχνης για πληθυσμούς με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία και όχι μόνο, αναφέρεται σε μία αναδημιουργία ενός φυσικού μουσείου στον διαδικτυακό χώρο και παρέχει τη δυνατότητα της εικονικής περιήγησης του επισκέπτη στις συλλογές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με πραγματικό τρόπο.

Ο όρος δηλαδή «εικονικό μουσείο» σχετίζεται με την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας και ο τρισδιάστατος μουσειακός κόσμος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών γίνεται εφικτός μέσω της Πολυμεσικής Παρουσίασης των εκθεμάτων (εικόνες, κείμενα, αφηγήσεις και βίντεο) και της Αυτόματης Ξενάγησης (ηχητικός οδηγός).

Το Εικονικό Μουσείο Τέχνης φιλοξενεί:

  1. τη Συλλογή έργων/μέρος της ιστορικής Συλλογής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Μόνιμη Έκθεση)
  2. τη Συλλογή έργων/μέρος της συλλογής/λεύκωμα των αποφοίτων του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Σχολής (Περιοδική Έκθεση).
  3. Μικρές θεματικές εκθέσεις και Εκπαιδευτικές εφαρμογές όπως παιχνίδια μνήμης και παρατηρητικότητας, δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης, βασισμένα στα έργα των συλλογών και των εκθέσεων. Στην «αίθουσα» αυτή, μπορούν οι εκπαιδευτικοί να βρουν πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες εκθέσεις καθώς και πληροφορίες για διαθεματικές δράσεις προσαρμοσμένες σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Το έργο προσφέρεται στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, με διαδραστικό κι εκπαιδευτικό χαρακτήρα, ανοιχτό και προσβάσιμο από όλους, ο εμπλουτισμός του οποίου βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη.

Το έργο υλοποιήθηκε (20121-2022) με την επιχορήγηση του ΥΠ.ΠΟ.Α. (27/12/2021, Αριθ. Πρωτ.: ΥΠΠΟΑ/602048).

© ASFA 2024. All rights reserved.

Μετάβαση στο περιεχόμενο