Το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου  Απένειμε για πρώτη φορά Το ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΑΝΝΥ Σ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ στις 20 Δεκεμβρίου 2023, στον αριστεύσαντα  απόφοιτο, του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών της Α.Σ.Κ.Τ. Aθανάσιο Γεωργαντά, σε ειδική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

Βραβείο Αριστείας Άννυ Σ. Κωστοπούλου

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2023, ΑΘΗΝΑ

Tο Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου θεσπίζει από το 2023 το ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΑΝΝΥ Σ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ θέλοντας να τιμήσει την μνήμη της Άννυς Κωστοπούλου (1933-2022), Αντιπροέδρου του Ιδρύματος από το 1984 έως το 2019.

Το ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΑΝΝΥ Σ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ απονεμήθηκε για πρώτη φορά στις 20 Δεκεμβρίου 2023 σε ειδική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Το ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΑΝΝΥ Σ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ απονεμήθηκε στον απόφοιτο του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών της Α.Σ.Κ.Τ. Aθανάσιο Γεωργαντά, που έλαβε τον υψηλότερο βαθμό πτυχίου του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, “ΑΡΙΣΤΑ 9,43/10”. Ο Αθανάσιος Γεωργαντάς, απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, εισήχθη στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών το 2016, στο Η εργαστήριο ζωγραφικής με καθηγητή τον Ζάφο Ξαγοράρη. Κατόπιν συνέχισε στο Δ εργαστήριο ζωγραφικής με καθηγητή τον Πάνο Χαραλάμπους και αποφοίτησε το 2023 με άριστα, με επιβλέποντα καθηγητή τον  Γιάννη Κονταράτο. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του παρακολούθησε αποκλειστικά ώς επιλεγόμενο τομέα τη χαρακτική με επιβλέπουσα καθηγήτρια την Ντίνα Κώτσιου. Έργα του βρίσκονται ήδη στην πινακοθήκη Βογιατζόγλου, στο Αρχείο Νεοελληνικής Τέχνης “Σοφία Λασκαρίδου”- Συλλογή Πορτραίτων Ελλήνων Εικαστικών, καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το ζωγραφικό του έργο είναι αυτοαναφορικό, επηρεασμένο από θρησκευτικά στοιχεία.


© ASFA 2024. All rights reserved.