ΙΓ’ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ / Διευθ. ΕΡΑΤΩ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ >>

Περίγραμμα Μαθήματος ΙΓ’ Εργαστηρίου Ζωγραφικής

Α’ ΕΞΑΜΗΝΟ

Εργαστηριακό μάθημα σχεδίου, χρώματος και σύνθεσης με σχεδιαστικές ασκήσεις σε σπουδές θεμάτων εκ του φυσικού (συνθέσεων – μοντέλου) μέσω των οποίων πραγματοποιείται η προσέγγιση και η ανάλυση των πλαστικών σχέσεων.(Αναλογίες, τονικότητες, εσωτερική δομή, άξονες και οργάνωση των σχέσεων που συγκροτούν το έργο)

Το μάθημα στοχεύει στην ανάπτυξη των σχεδιαστικών και ζωγραφικών δεξιοτήτων και εμπειριών μέσα από την εξοικείωση και των χειρισμό διαφορετικών τεχνικών του σχεδίου και της ζωγραφικής με τη χρήση πολλών διαφορετικών υλικών και μέσων. Απώτερος  σκοπός είναι η διερεύνηση και η βαθμιαία ανάπτυξη των ιδιαίτερων δεξιοτήτων και του προσωπικού καλλιτεχνικού ιδιώματος του κάθε φοιτητή.

Παράλληλα με την εξάσκηση εκ του φυσικού παραδίδεται στου φοιτητές άσκηση με: θέμα ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ με απώτερο σκοπό τη μελέτη, την οργάνωση και τη σύνθεσης εικόνας μέσω ανεικονικών, χειρονομιακών, ψηφιακών, γραμμικών, γεωμετρικών στοιχείων. Σκοπός της εργασίας αυτής είναι οι φοιτητές να πειραματιστούν και να συνδυάσουν πολλά διαφορετικά υλικά μεταξύ τους, αξιοποιώντας τα όρια και την δυναμική του κάθε υλικού, σε διάλογο με άλλα ετερόκλητα υλικά, χωρίς την δέσμευση της αφήγησης.

Ανάθεση θεωρητικής ερευνητικής εργασίας σε κάθε φοιτητή του Α΄ έτους με  στόχο τη μελέτη, διερεύνηση και παρουσίαση του έργου σημαντικών καλλιτεχνών της Σύγχρονης Τέχνης. Στο πλαίσιο της εργασίας ο φοιτητής οργανώνει σε μορφή powerpoint την παρουσίαση της καλλιτεχνικής διαδρομής ενός αναγνωρισμένου καλλιτέχνη μέσα από τη μελέτη μονογραφιών από τη βιβλιοθήκη και το διαδίκτυο. Η εργασία είναι ατομική και υποχρεωτική. Παρουσιάζεται σε όλο το εργαστήριο δίνοντας τη δυνατότητα  σχολιασμού και ενθαρρύνοντας την ενεργό συμμετοχή όλων.

Β’ ΕΞΑΜΗΝΟ

ΕΡΑΤΩ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ / Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

ΦΕΚ 1497/Γ/29.08.2019

Πρόεδρος του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών (ΤΕΤ) της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1966. Σπούδασε με υποτροφία του ΙΚΥ στην ΑΣΚΤ.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της  στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της ΑΣΚΤ Ψηφιακές Μορφές Τέχνης. Εκλέχθηκε Επίκουρη Καθηγήτρια στον Τομέα Ζωγραφικής  της ΑΣΚΤ το 2013. Σήμερα είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια , Διευθύντρια του ΙΓ´ Εργαστηριου Ζωγραφικής  και Πρόεδρος του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών.

Έχει βραβευτεί με το Πρώτο Βραβείο (Χρυσό Φάρο) της Μπιενάλε Αλεξανδρείας το 2005. Το 2017 συμμετείχε με την έκθεση «Επαναπατρισμός της Αφροδίτης» στις επίσημες εκδηλώσεις της Πάφου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: echatzisava@asfa.gr

Περισσότερα

Προσωπική ιστοσελίδα

ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΑΝΙΩΤΗ / Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ)

ΦΕΚ 887/Γ/07.08.2

Η Δήμητρα Χανιώτη γεννήθηκε στην Πάρο το 1977.

Σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας με δάσκαλο τον Γ. Ψυχοπαίδη από το 1998 έως το 2004 καθώς και στο εργαστήριο φωτογραφίας με τον Μ. Μπαμπούση από το 2001-2004. Παρακολούθησε μαθήματα επεξεργασίας βίντεο και εικόνας με την Ε. Χατζησάββα από το 2001 έως το 2004. Ανέλαβε ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια και δίδαξε στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Πάρου από το 2002 έως 2006 (Δίκτυο Εικαστικών Εργαστηρίων Υπουργείου Πολιτισμού).  Το 2005  διορίστηκε στη Δευτεροβάθμια  Εκπαίδευση και δίδαξε το μάθημα των Εικαστικών. Παρακολούθησε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Αγωγή και Πολιτισμός» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου από το 2009 έως 2012.

Από το 2018 διδάσκει στον Τομέα Ζωγραφικής στην ΑΣΚΤ Αθήνας.

Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: dchanioti@asfa.gr

Περισσότερα

Προσωπική ιστοσελίδα

facebook

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ / Εντεταλμένος 407

Γεννήθηκε στο Γαλαξείδι το 1968. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε στην ΑΣΚΤ της Αθήνας Ζωγραφική (1994 – 1999) με δάσκαλο τον Γιάννη Ψυχοπαίδη και Γλυπτική (1999 – 2001) με δάσκαλο τον Θύμιο Παπαγιάννη. Συνέχισε τις σπουδές του στις Καλές Τέχνες στο University of East London, όπου έκανε ΜΑ (2001 – 2002) και PD (2004 – 2009) με υποτροφία του Ιδρύματος Έφης και Παναγιώτη Μιχελή.    Από τον Δεκέμβριο του 2021 εργάζεται στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών με το καθεστώς των εντεταλμένων 407 στο ΙΓ εργαστήριο της Ερατoύς Χατζησαββα.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παρουσίασε ατομικά τη δουλειά του “Coastlines” στο Hellenic Center του Λονδίνου (2008), “Littoralia” στην Sueli Turner Gallery του Λονδίνου (2009), “Οn The Move” στο θέατρο Το Τρένο στο Ρουφ Αθήνα (2011), “Στα ίχνη του Μελισσοκόμου” στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη Αθήνα (2014) και “Ναυκρατία” στο Ναυτικό και Ιστορικό Μουσείο Γαλαξειδίου (2021).

Έργα του βρίσκονται στο Λονδίνο, την Μαδρίτη, την Φρανκφούρτη, στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος  Βενιζέλος, στην Τράπεζα Alpha Bank,  καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές.

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: pafilis.v@gmail.com

Περισσότερα

Προσωπική ιστοσελίδα

Έργα φοιτητών

© ASFA 2024. All rights reserved.

Μετάβαση στο περιεχόμενο