ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ / Επίκουρος Καθηγητής

Image

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Προσωπική ιστοσελίδα

ΦΕΚ 57/Γ/26.01.2018

Ο Κώστας Χριστόπουλος (1976, Αθήνα) σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών της ίδιας σχολής. Είναι διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.  

Έχει πραγματοποιήσει ατομικές και έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  

Υπήρξε μέλος καλλιτεχνικών ομάδων (Ομάδα Φιλοπάππου, Άντερ Κονστράξιον κ.α.) και ήταν συνιδρυτής της πλατφόρμας σύγχρονης τέχνης και λογοτεχνίας The Symptom Projects με έδρα την Άμφισσα.  

Aπό το 2006 αρθρογραφεί στον ημερήσιο, περιοδικό και διαδικτυακό τύπο, έχοντας επίσης πλούσια κειμενογραφία σε συλλογικούς τόμους και καταλόγους εικαστικών εκθέσεων.  

Βρίσκεται υπό έκδοση το βιβλίο του με τίτλο Ο εθνοκεντρικός λόγος στη νεοελληνική τέχνη: Το έθνος ως εργαλείο ανάλυσης της τέχνης στη μεταπολεμική Ελλάδα (εκδ. Ασίνη). 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας των «Αναγνώσεων», του ένθετου για την κριτική βιβλίου, τεχνών και επιστημών της εφημερίδας Αυγή και μέλος της συντακτικής επιτροπής της Τριμηνιαίας Έκδοσης Επιστημονικού Προβληματισμού και Παιδείας Σύγχρονα Θέματα. 

Έχει επιμεληθεί και συνεπιμεληθεί ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της AICA Hellas, του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Τέχνης.  

 

Εκθέσεις – Δραστηριότητες

© ASFA 2024. All rights reserved.

Μετάβαση στο περιεχόμενο