ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ >>
Α.  Στο μάθημα αναπτύσσεται «Ο κύκλος των ψαγμένων ποιητών», ένας ενημερωτικός κύκλος συναντήσεων και συζητήσεων για την επαφή και ώσμωση του φοιτητικού πληθυσμού της Α.Σ.Κ.Τ. με την επιστημονική, καλλιτεχνική κοινότητα. Προσκαλούνται λειτουργοί από διάφορα πεδία για να παρουσιάσουν στην ομάδα θέματα που άπτονται της αγωγής και της εκπαίδευσης, κυρίως δε, να βρεθούν σε ένα δημιουργικό διάλογο με τους φοιτητές/τις φοιτήτριες, ώστε μέσα από τη γνώση και την εμπειρία τους, να φωτίσουν απορίες και να επιλύσουν προβληματισμούς.

Β.  Στα πλαίσια της Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής υλοποιούνται στοχευμένα Projects, που είναι εικαστικές των φοιτητών/φοιτητριών με εποπτεία, σε επιλεγμένους φορείς, εν δυνάμει επαγγελματικά περιβάλλοντα.

Τα Projects της Παιδαγωγικής αναπτύσσονται στις θεματικές:

  1. Σχολική Παιδαγωγική
  2. Παιδαγωγική της συμπερίληψης
  3. Ψυχικής Υγείας
  4. Κοινωνική Παιδαγωγική

Blog Παιδαγωγικής: https://eikastikaerga.blogspot.com/

 

Διαλέξεις/Workshops

Το μάθημα λαμβάνει χώρα: Πέμπτη & ώρες 17:00-20:00 στο Αμφιθέατρο Βιβλιοθήκης

 

Ώρες συνεργασίας

Πέμπτη & ώρες 12:00-13:00

Γραφείο Διδακτικής της Τέχνης

 

Ώρες εποπτείας

Προγραμματισμένα, στα πλαίσια υλοποίησης των projects

 

Φροντιστήριο

Σε καθορισμένες ώρες, στην ψηφιακή τάξη του μαθήματος

ΕΡΜΙΟΝΗ ΔΕΛΗ / Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ)

ΦΕΚ 993/Γ/09.10.2017

Η Ερμιόνη Δελή γεννήθηκε στη Φωκίδα το 1969 και σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι Διδάκτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αιγαίου και Μεταδιδακτορική ερευνήτρια στη Σχολή Επιστημών της Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 1993 έως τον Οκτώβρη 2017 που ήταν διορισμένη στην ελληνική πρωτοβάθμια εκπαίδευση, κυρίως, στα Πρότυπα Πειραματικά Δ.Σ. Πανεπιστημίου Αθηνών, με κύριο αντικείμενο την εικαστική αγωγή των παιδιών, έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει πολλά καινοτόμα προγράμματα για παιδιά καθώς και προγράμματα επιμόρφωσης ενηλίκων. Έχει επιμεληθεί την έκδοση παιδαγωγικών βιβλίων. Συμμετείχε σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις, σε καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει δε οργανώσει εκθέσεις με έργα από παιδικά εικαστικά εργαστήρια.

Από το 2011 συνεργάζεται με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ, για την Πρακτική Άσκηση των φοιτητών και το 2016, ως πανεπιστημιακή υπότροφος, διδάσκουσα  του μαθήματος Εικαστικής Αγωγής. Διδάσκει στο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής μέσω Καινοτόμων Προσεγγίσεων, Τεχνολογίες και Εκπαίδευση», του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Από το 2017 μετατάχθηκε και διδάσκει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στο Τμήμα Εικαστικών, με γνωστικό αντικείμενο Παιδαγωγικά και Διδακτική της Τέχνης.

Aναλυτικό Βιογραφικό

Περισσότερα

Προσωπική ιστοσελίδα