ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ / Αναπληρωτής Καθηγητής

Image

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ

Προσωπική ιστοσελίδα

ΦΕΚ 1379/Γ/22.08.2019

Πάνος Κοκκινιάς, 1965, Αθήνα.

Αναπληρωτής Καθηγητής Φωτογραφίας, Διευθυντής του Εργαστηρίου Φωτογραφίας του Τομέα Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

Στις σκηνοθετημένες φωτογραφίες του ο Πάνος Κοκκινιάς πραγματεύεται την σχέση του ανθρώπου με τον κόσμο και με τον εαυτό́ του. Αναζητά τις εκφάνσεις του υπαρξιακού ερωτήματος στην σημερινή πραγματικότητα και το πώς αυτές μπορούν να καταγραφούν με φωτογραφικά μέσα. Επικεντρώνεται άλλοτε στη διάρρηξη της σχέσης του ανθρώπου με την καταγωγή του, την φύση, κι άλλοτε στην αδυναμία του να κατανοήσει την προέλευση και την ταυτότητά του, μέσα στο ίδιο του το δημιούργημα, την πόλη.

Έχει παρουσιάσει δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Παρίσι, Βρυξέλλες, Ρώμη, Μαδρίτη, Μόναχο, Κάσσελ, Νέα Υόρκη, Σιγκαπούρη, Πεκίνο, κ.α.). Η τελευταία του ατομική έκθεση Stock Images (2019) ήταν ανάθεση του οργανισμού ΝΕΟΝ για το Έργο στην Πόλη. Έργα του υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές της Ευρώπης και των Η.Π.Α.

Δουλειά του έχει δημοσιευθεί σε ελληνικές και διεθνείς εκδόσεις, μεταξύ των οποίων οι μονογραφίες του Here We Are που εκδόθηκε στις Η.Π.Α. με χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και Stock Images, έκδοση του ΝΕΟΝ.

Σπούδασε φωτογραφία στο School of Visual Arts (BFA), στο Yale (MFA) και στο Derby School of Arts (PhD) με υποτροφίες τουYale, του Ιδρύματος Ωνάση και του Ι.K.Υ.

Σύρνα, ψηφιακή εκτύπωση inkjet, 2001

Σύρνα, ψηφιακή εκτύπωση inkjet, 2001

Νίσυρος, ψηφιακή εκτύπωση inkjet, 2014

Νίσυρος, ψηφιακή εκτύπωση inkjet, 2014

Ελληνικό, ψηφιακή εκτύπωση inkjet, 2021

Ελληνικό, ψηφιακή εκτύπωση inkjet, 2021

ΕΜΣΤ, ψηφιακή εκτύπωση inkjet, 2019

ΕΜΣΤ, ψηφιακή εκτύπωση inkjet, 2019

© ASFA 2024. All rights reserved.