ΟΥΡΑΝΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ / Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ)

Image

ΟΥΡΑΝΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

ΦΕΚ 1091/Γ/03.11.2017

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών (Εργαστήριο Ν. Κεσσανλή), από όπου αποφοίτησε με «Άριστα». Πραγματοποίησε με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. μεταπτυχιακές σπουδές στο Gallaudet University των Η.Π.Α. και απέκτησε προδιδακτορικό τίτλο σπουδών (Advanced Master in Education: Deafness).
Είναι ενεργή εικαστικός και εργάζεται ως Ε.Ε.Π. στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών. Επίσης, είναι η επιστημονική υπεύθυνη και ιδρύτρια της Μονάδας Προσβάσιμης Εκπαίδευσης για τις/τους φοιτήτριες/φοιτητές και αποφοίτους με αναπηρία/χρόνιες παθήσεις/μαθησιακές ή/και αναπτυξιακές δυσκολίες της Α.Σ.Κ.Τ.. Στα πλαίσια των δράσεων της Μονάδας συνεργάζεται με πολλούς εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς φορείς πραγματοποιώντας εκπαιδευτικά/ή και ερευνητικά προγράμματα.
Έχει συμμετάσχει σε πλείστα ευρωπαϊκά προγράμματα ως επιστημονική συνεργάτις. Είναι ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Διερμηνέων Ε.Ν.Γ. και το 1999 διετέλεσε καλλιτεχνική διευθύντρια του 1ου Φεστιβάλ Κωφών.
Ασχολείται ερευνητικά με τη διδακτική της τέχνης σε ανάπηρα υποκείμενα, με ζητήματα προσβασιμότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και με τις σύγχρονες πρακτικές ανάπτυξης εικαστικού έργου που άπτονται της έννοιας της αναπηρίας και της ετερογένειας.

 

ΟΥΡΑΝΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Εικαστικός, Adv. M.Ed.
Ε.Ε.Π. Τμήματος Εικαστικών Τεχνών
Επιστ. Υπεύθυνη Μονάδας Προσβάσιμης Εκπαίδευσης Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών
Πειραιώς 256, 182 33 Άγιος Ιωάννης Ρέντη
Κινητό: 697 9921655 (Viber/ WhatsApp)
Τηλέφωνο Γραφείου: 210 4801 306
Σταθερό: 210 3646069
Fax: 210 3646069
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: oanastasiadou@asfa.gr , anasta@otenet.gr
Skype: ourania.anastasiadou
Messenger: Ourania Anastasiadou
Fb: Μονάδα Προσβάσιμης Εκπαίδευσης ΑΣΚΤ – ASFA Accessible Education Unit

© ASFA 2024. All rights reserved.