ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΝΝΗΜΑΡΑ / Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ)

Image

ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΝΝΗΜΑΡΑ

ΦΕΚ 993/Γ/09.10.2017

Η Ειρήνη Γιαννημάρα διδάσκει το μάθημα “Διδακτική της Τέχνης” στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (Ε.ΔΙ.Π. Τμήματος Εικαστικών).

Σπούδασε γλυπτική στην Αθήνα (ΑΣΚΤ) και Ψηφιακή Τέχνη στο Λονδίνο (Master of Arts-Wimbledon School of Art). Είναι διδάκτωρ διδακτικής της τέχνης της Α.Σ.Κ.Τ.

Έχει δημιουργήσει και διδάξει το γνωστικό αντικείμενο “Διδακτική της τέχνης και Δημιουργικές Τεχνολογίες” στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Έχει εκπονήσει το Πρόγραμμα Σπουδών στο μάθημα “Γλυπτική” για τα Καλλιτεχνικά Λύκεια στο πλαίσιο δράσης του ΥΠΠΕΘ και του ΙΕΠ.

Είναι συν-συγγραφέας του συλλογικού έργου “Célestin Freinet, Κριτική και Θεσμική παιδαγωγική. Για ένα σχολείο ελεύθερο, ανοικτό και συνεργατικό”. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Έχει κάνει δυο ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Είναι επικεφαλής ερευνητικού έργου που επικεντρώνεται στους εξής τομείς: τέχνη και εκπαίδευση, κριτική και θεσμική παιδαγωγική, μεθοδολογία και προγράμματα σπουδών, πολιτισμός και τεχνολογία, οπτική κουλτούρα, δημιουργικότητα και κοινότητα. Είναι μέλος της παιδαγωγικής ομάδας “Το Σκασιαρχείο- Πειραματικοί ψηλαφισμοί για ένα σχολείο της κοινότητας”.

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: egiannimara@asfa.gr

«hot babe» (γλυπτική, φυσικό μέγεθος, κερί – μικτή τεχνική)

«hot babe» (γλυπτική, φυσικό μέγεθος, κερί – μικτή τεχνική)

«u&me» (στιγμιότυπο από video)

«u&me» (στιγμιότυπο από video)

«Bellies» (στιγμιότυπο από video)

«Bellies» (στιγμιότυπο από video)

Στιγμιότυπο ατομικής έκθεσης

Στιγμιότυπο ατομικής έκθεσης

© ASFA 2024. All rights reserved.