ΕΙΡΗΝΗ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ / Επίκουρη Καθηγήτρια

Image

ΕΙΡΗΝΗ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ

Προσωπική ιστοσελίδα

ΦΕΚ 463/Γ/23.02.2023

Η Ειρήνη Γερογιάννη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Ιστορίας της Σύγχρονης Τέχνης στο Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Μοντέρνα και Σύγχρονη Τέχνη και τη Διαχείριση Μουσείων και Πινακοθηκών (Κατεύθυνση Εικαστικών Τεχνών) στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον και το Πανεπιστήμιο Σίτυ του Λονδίνου, αντίστοιχα. Έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως υπότροφος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ωνάση και του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη.

Από το 2020 έως το 2021, εκπόνησε μεταδιδακτορική έρευνα, με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, και τίτλο «Προς μία πολιτική της επιτέλεσης: συσχετισμοί και αποκλίσεις στην εικαστική περφόρμανς και τις παραστάσεις των Βακχών από το 1968».

Έχει συμμετάσχει με ανακοίνωση σε πολυάριθμα εθνικά και διεθνή συνέδρια, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων. Η μονογραφία της Η περφόρμανς στην Ελλάδα 1968-1986 εκδόθηκε το 2019 από τις εκδόσεις futura. Συνεπιμελήθηκε, επίσης, τον δίγλωσσο τόμο (ελληνικά-αγγλικά) για το έργο της Μαρίας Καραβέλα, ο οποίος εκδόθηκε το 2015 από την AICA Hellas.

Έχει διδάξει Ιστορία της Τέχνης και Μουσειολογία σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης.

Είναι μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στις εννοιολογικές και επιτελεστικές πρακτικές της διεθνούς και ελληνικής μεταπολεμικής τέχνης, στο θεσμικό πλαίσιο της σύγχρονης τέχνης και στην τέχνη και/ως πολιτική.

 

Ώρες γραφείου: Kατόπιν συνεννόησης μέσω e-mail
Γραφείο: Παλαιά Βιβλιοθήκη
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: egerogianni@asfa.gr
Τηλ.: 210 48 01 354

© ASFA 2024. All rights reserved.

Μετάβαση στο περιεχόμενο