ΑΡΧΙΚΗ

ΙΔΡΥΜΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΠΟΥΔΕΣ

ΜΟΔΙΠ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ

ERASMUS+

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναζήτηση στην ιστοσελίδα

 
 

ΕΤΕΠ

Ο Παύλος Παλτόγλου είναι Κεραμίστας - Γλύπτης, από τους πρώτους αποφοίτους της Τεχνικής Σχολής Κεραμικής και απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. 

Εργάστηκε στο ειδικό αντικείμενο, σε πολλούς εκπαιδευτικούς ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς και ήταν τεχνικός υπεύθυνος σε πολλά εργαστήρια. Πιο ειδικά, ως σπουδαστής στη Βιοτεχνία Φιλιππαίου (Μαρούσι), ως βοηθός τεχνικού υπεύθυνου στην εταιρεία ΕΜΕΚΟ (Φιλοθέη) και ως υπεύθυνος της κεραμικής βιοτεχνίας ΒΙΟΤΕΜ (Φιλαδέλφεια). 

Συνεργάστηκε με γλύπτες για την επίλυση τεχνικών δυσκολιών και δημιουργία Τερακότα.

Από το 1975 ήταν βοηθός του Γεωργίου στο Εργαστήριο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Σχολής και μέχρι σήμερα διδάσκει στο Εργαστήριο ΤΕΡΑΚΟΤΑΣ Κεραμική - Γλυπτική στους φοιτητές.

Επισκέφθηκε και μελέτησε σε διάφορους χώρους κεραμικής στην Φαέντζα της Ιταλίας και το Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Μελέτησε για αρκετά χρόνια την ελληνική κεραμική Ταναγραίας, μελανόμορφα και ερυθρόμορφα αγγεία, τον πήλινο στρατό της Κίνας και εντόπισε πολλά στοιχεία για τη δημιουργία τους.

Συμμετείχε σε πολλές εικαστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής, 2001 Florence Biennale κ.ά.).

Η παγκόσμια κεραμική στηρίζεται στις εφαρμογές των υλικών για κατασκευές εφαρμοσμένης κεραμικής. Η γνώση και προσφορά της Χημείας και Τεχνολογίας, συνεχίζουν να δίνουν άριστα υλικά και τεχνικές που μπορεί κανείς να αξιοποιήσει. 

Παράλληλα, το έργο του διδάσκοντος είναι η φιλοσοφική αποδοχή στους κόλπους των ενεργών κινημάτων της τέχνης και η εικαστική ερμηνεία της κεραμικής και οι διδακτικές δράσεις του εργαστηρίου είναι για τη στήριξη φοιτητών επί του έργου.


ΕΡΓΑ
View the embedded image gallery online at:
http://www.asfa.gr/pavlos-paltoglou#sigFreeIda35e19c8e8

Contact

Pireos 256
zip code: 18233
Agios Ioannis Rentis

210 48 01 260

Επικοινωνία

Πειραιώς 256
Τ.Κ. 18233
Αγ. Ι. Ρέντης

210 48 01 260