ΑΡΧΙΚΗ

ΙΔΡΥΜΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΠΟΥΔΕΣ

ΜΟΔΙΠ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ

ERASMUS+

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναζήτηση στην ιστοσελίδα

 
 
Η Ουρανία Αναστασιάδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών στο Εργαστήριο του Νίκου Κεσσανλή, από όπου αποφοίτησε με «Άριστα» (1986-1991). Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε δύο υποτροφίες αριστείας. Φοίτησε στο Εργαστήριο Σχεδίου του V. Velickovic, στην École Nationale Supérieure des Beaux–Arts στο Παρίσι, Γαλλία, με Υποτροφία Erasmus (Free Movers). Πραγματοποίησε με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. μεταπτυχιακές σπουδές στο Gallaudet University στην Washington, D.C., των Η.Π.Α., στη Διδακτική Κωφών και απέκτησε προδιδακτορικό τίτλο σπουδών (Adv. Master of Arts, Advanced Studies in Education: Deafness).

Γνωρίζει Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (Επάρκεια) και Αμερικάνικη Νοηματική Γλώσσα (ΑSL), Αγγλικά (Proficiency), Γαλλικά (C1 DALF), Ιταλικά, Ισπανικά. Γνωρίζει, επίσης, γραφή και ανάγνωση Braille (Πτυχίο και Κρατική Πιστοποίηση). Είναι κόρη Κωφών γονέων και η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα είναι η μητρική της.

Είναι ενεργή εικαστικός και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και Μπιενάλε. 

Διδάσκει ως μέλος Ε.Ε.Π. στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με γνωστικό αντικείμενο τη “Διδασκαλία των Εικαστικών Τεχνών σε Άτομα με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και Μαθησιακές Δυσκολίες”.

Είναι η υπεύθυνη της Μονάδας Προσβάσιμης Εκπαίδευσης της Α.Σ.Κ.Τ. η οποία υποστηρίζει ακαδημαϊκά τους φοιτητές και αποφοίτους με αναπηρία/χρόνιες παθήσεις. Στα πλαίσια των δράσεων της Μονάδας συνεργάζεται με εκπαιδευτικούς,  πολιτιστικούς φορείς και μουσεία πραγματοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα για άτομα με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις καθώς και μεικτά προγράμματα στα οποία συμμετέχουν άτομα χωρίς αναπηρία.

Έχει συμμετάσχει σε πλείστα ευρωπαϊκά προγράμματα ως επιστημονική συνεργάτις. Είναι ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Διερμηνέων Ε.Ν.Γ. Το 1999 διετέλεσε καλλιτεχνική διευθύντρια του 1ου Φεστιβάλ Κωφών.

Ασχολείται ερευνητικά με τη διδακτική της τέχνης σε άτομα με αναπηρία, με ζητήματα προσβασιμότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και με τις πρακτικές ανάπτυξης εικαστικού έργου που να άπτεται της έννοιας της αναπηρίας.

Contact

Pireos 256
zip code: 18233
Agios Ioannis Rentis

210 48 01 260

Επικοινωνία

Πειραιώς 256
Τ.Κ. 18233
Αγ. Ι. Ρέντης

210 48 01 260