ΑΡΧΙΚΗ

ΙΔΡΥΜΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΠΟΥΔΕΣ

ΜΟΔΙΠ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ

ERASMUS+

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναζήτηση στην ιστοσελίδα

 
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κάθε χρόνο πάνω από δύο εκατομμύρια πολίτες σε 25 χώρες σε περισσότερες από 350 ευρωπαϊκές πόλεις μετέχουν στη Βραδιά του Ερευνητή, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον υπέροχο κόσμο της έρευνας.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συνεπές στο ραντεβού του για δέκατη συνεχή χρονιά, συνδέεται και φέτος με τη μεγάλη Ευρωπαϊκή γιορτή της Έρευνας “European Researchers’ Night” και διοργανώνει τη Βραδιά του Ερευνητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και για όλα τα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα της Αττικής την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023.

Το εμβληματικό κτίριο Αβέρωφ του Πολυτεχνείου Πατησίων ανοίγει τις πύλες του και υποδέχεται το ευρύ κοινό, προβάλλοντας τους ερευνητές του ΕΜΠ, των Πανεπιστημίων της Αθήνας και των Ερευνητικών Κέντρων, με έμφαση στην διασύνδεση της Έρευνας με την Εκπαίδευση και την Απασχόληση μέσω της Καινοτομίας για την Ανάπτυξη και την Αειφορία, επιτυγχάνοντας μοναδικά για μία μόνο μέρα το χρόνο, την τελευταία Παρασκευή κάθε Σεπτέμβρη, τη μαζική προσέλευση χιλιάδων κόσμου, των πολιτών της Αθήνας, με έμφαση στους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς, την πανεπιστημιακή και ερευνητική κοινότητα, οι οποίοι συμμετέχουν με ενθουσιασμό σε παρουσιάσεις, εκδηλώσεις και δρώμενα, αλληλεπιδρώντας σε μια σειρά από δραστηριότητες με πρωτότυπα πειράματα, επιτόπου μετρήσεις και εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας, τεχνητή νοημοσύνη, επιδείξεις τεχνικών διατάξεων, επιστημονικών οργάνων και μοντέλων.

Η έμφαση τη φετινή χρονιά δίνεται στις ερευνητικές δράσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής κρίσης για την πράσινη αειφόρο και ψηφιακή μετάβαση.

Την έναρξη της Βραδιάς του Ερευνητή θα κηρύξει ο Πρύτανης του ΕΜΠ, Καθ. Α. Μπουντουβής και θα απευθύνει χαιρετισμό η Πρύτανις της Α.Σ.Κ.Τ. Καθ. Άντα Διάλλα

Επικοινωνία

Πειραιώς 256
Τ.Κ. 18233
Αγ. Ι. Ρέντης

210 48 01 260