ΑΡΧΙΚΗ

ΙΔΡΥΜΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΠΟΥΔΕΣ

ΜΟΔΙΠ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ

ERASMUS+

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναζήτηση στην ιστοσελίδα

 
 

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να είστε όλοι καλά, εσείς και οι οικογένειές σας. Οι λόγοι που βρισκόμαστε σ’ αυτήν την κατάσταση δεν έχουν εκλείψει.

Από τις 11 Μαρτίου 2020, οπότε και ανεστάλη η δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία της Σχολής, εργαζόμαστε όλοι για την επίλυση προβλημάτων που έχουν προκύψει λόγω των έκτακτων συνθηκών. Οι διοικητικοί υπάλληλοι συνεχίζουν να εργάζονται είτε εξ αποστάσεως είτε με φυσική παρουσία όταν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο.

Με τους φοιτητές μας του προγράμματος «Erasmus», οι οποίοι βρίσκονται σε διάφορες χώρες είμαστε, από την πρώτη στιγμή της επιβολής περιοριστικών μέτρων, σε διαρκή και άμεση επικοινωνία. Το γραφείο «Erasmus» τους παρέχει όλες τις απαραίτητες οδηγίες/πληροφορίες και τους συνιστά να βρίσκονται σε επαφή με τα Ελληνικά Προξενεία και Πρεσβείες στις χώρες υποδοχής. Όσοι το επιθυμούσαν, επαναπατρίστηκαν. Με τους ξένους φοιτητές που βρίσκονται στη χώρα μας στο πλαίσιο της διεθνούς κινητικότητας είμαστε σε συνεχή επικοινωνία.

Σε ό,τι αφορά τις φοιτητικές εστίες, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το κλείσιμό τους, όλες οι προσπάθειές μας επικεντρώθηκαν στο να μην μείνει κανένας φοιτητής μας χωρίς στέγη και αβοήθητος, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που δημιούργησαν οι νέες αυτές συνθήκες.

Η προσπάθεια όλων μας είναι να μην χαθεί το εξάμηνο και προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν ξεκινήσει ήδη ορισμένα τηλεμαθήματα. Πολύ σύντομα θα υπάρχει η δυνατότητα όλα τα μαθήματα να πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως. Γνωρίζουμε ότι η δια ζώσης διδασκαλία και η άμεση επαφή πανεπιστημιακού δασκάλου και φοιτητή δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Το πρόβλημα αυτό είναι εντονότερο στα εργαστηριακά μαθήματα λόγω της ιδιαίτερης φύσης της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Γι’ αυτόν τον λόγο σκοπός μας είναι να αναπληρωθούν στο μέτρο του δυνατού, αμέσως μόλις αρθούν τα περιοριστικά μέτρα. Ωστόσο, είναι σημαντικό, καθώς όλοι βρισκόμαστε σε περιοριστικά μέτρα, να διατηρηθεί ζωντανή η επαφή των διδασκόντων με όσο το δυνατό μεγαλύτερο τμήμα των φοιτητών, ελπίζοντας ότι σύντομα θα ξεπεράσουμε αυτήν την περιπέτεια και θα επιστρέψουμε στις αίθουσες και τα εργαστήριά μας. Είναι κατανοητό ότι η εξ αποστάσεως διδασκαλία έχει τεχνικές δυσκολίες. Οι ειδικοί της πληροφορικής καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε αυτές να επιλυθούν σύντομα. Κατά τη διάρκεια των τηλεμαθημάτων θα παρέχουν την απαιτούμενη τεχνική υποστήριξη. Το κυριότερο είναι να βγούμε από αυτήν την περιπέτεια το συντομότερο δυνατό και με τις λιγότερες απώλειες σε ζωές, γι’ αυτό εκείνο που προέχει είναι ο καθένας μας με αίσθημα ευθύνης να τηρήσει τις οδηγίες των ειδικών, ώστε να προστατευτεί ο ίδιος και η δημόσια υγεία. Η προσπάθεια όλων μας είναι να κρατήσουμε ζωντανή την εκπαιδευτική και διοικητική δραστηριότητα της ΑΣΚΤ. Σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα δουλεύει γι’ αυτό τον σκοπό.

Η Σύγκλητος εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν στην αντιμετώπιση των δυσκολίων που έχουν προκύψει από αυτήν την πρωτόγνωρη κρίση.

Η Σύγκλητος της ΑΣΚΤ

Επικοινωνία

Πειραιώς 256
Τ.Κ. 18233
Αγ. Ι. Ρέντης

210 48 01 260