ΑΡΧΙΚΗ

ΙΔΡΥΜΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΠΟΥΔΕΣ

ΜΟΔΙΠ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ

ERASMUS+

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναζήτηση στην ιστοσελίδα

 
 
pezanou

Η Ευθαλία Πεζανού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Ε.Μ.Π. (1974-1980).

Εργάσθηκε ως αρχιτέκτονας. Στο θέατρο και τον κινηματογράφο εργάσθηκε ως βοηθός σκηνογράφος-ενδυματολόγος δίπλα στον Διονύση Φωτόπουλο στην Ελλάδα και το εξωτερικό (1980-1992).

Από το 1986 ως σκηνογράφος-ενδυματολόγος συνεργάζεται με τα κρατικά θέατρα,  ελεύθερους θιάσους και κινηματογραφικές παραγωγές.

Έχει σκηνογραφήσει παραστάσεις αρχαίων κλασσικών, κειμένων του κλασσικού ρεπερτορίου, ποιητικών κειμένων, σύγχρονης δραματουργίας, λυρικού θεάτρου και χορού.

Έχει συνεργασθεί με φεστιβάλ και μεγάλα θέατρα της Ευρώπης.

Ήταν μέλος της δημιουργικής ομάδας των Τελετών Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004», όπου σχεδίασε τα σκηνικά και τη διαμόρφωση του χώρου.

Έχει σχεδιάσει χώρους παραστάσεων, έχει οργανώσει, επιμεληθεί και σχεδιάσει εκθέσεις εικαστικών δημιουργών (Γ. Παππάς, Γ. Τσαρούχης, Ν. Εγγονόπουλος, Γ. Μόραλης, κ.α.), και θεματικές εκθέσεις σε συνεργασία με μεγάλα μουσεία και ιδιωτικές γκαλερί, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από το 2009 ανήκει στο δυναμικό της Α.Σ.Κ.Τ., υπεύθυνη του εργαστηρίου σκηνογραφίας.

Με αυτή την ιδιότητα, έχει οργανώσει την επίσκεψη και συμμετοχή σπουδαστών του εργαστηρίου στην Διεθνή Έκθεση Σκηνογραφίας της Πράγας (Quadriennale) το 2011 και το 2015, εκπαιδευτικές εκδρομές και εργασίες στους καλλιτεχνικούς σταθμούς της Α.Σ.Κ.Τ., πλήθος επισκέψεων και ξεναγήσεων σε θεατρικούς χώρους στην Αθήνα και την Επίδαυρο, συναντήσεις με διαπρεπείς ανθρώπους του θεάτρου και σεμινάρια.

Επικοινωνία

Πειραιώς 256
Τ.Κ. 18233
Αγ. Ι. Ρέντης

210 48 01 260