Μιχάλης Κατζουράκης
Γλυπτική Ζωγραφική Κατασκευές 1965-2001

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών «το Εργοστάσιο»

4 Απριλίου - 2 Ιουνίου 2002

       
O Εκθεσιακός χώρος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών «το Εργοστάσιο» αποτελεί ένα εκπαιδευτικό χώρο της σχολής που οι εκδηλώσεις του απευθύνονται στους σπουδαστές και παράλληλα οι εκθέσεις που φιλοξενούνται σ' αυτόν αποτελούν σημαντικά καλλιτεχνικά γεγονότα στην πολιτιστική ζωή της πόλης μας.
Με το σκεπτικό ότι η διοργάνωση μεγάλων εκθέσεων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που το έργο τους επιδρά στη διαμόρφωση της σύγχρονης εικαστικής πραγματικότητας και διατηρώντας παράλληλα μια εικαστική πολυφωνία, η Α.Σ.Κ.Τ. έχει τη χαρά να φιλοξενήσει την έκθεση έργων του Μιχάλη Κατζουράκη, παρουσιάζοντας την καλλιτεχνική δημιουργική του πορεία σαράντα ετών.
Ο Μιχάλης Κατζουράκης είναι από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του τόπου μας με ένα έργο που για τον ελληνικό χώρο αποτελεί μια ουσιαστική προσφορά και το οποίο έχει εκπροσωπήσει άξια την ελληνική τέχνη στο εξωτερικό όπου έχει διακριθεί και αναγνωρισθεί για την αξία του.
Συνεπής σε μια γεωμετρική δομική αντίληψη τέχνης πέρασε από τις επίτοιχες εικόνες στο χώρο. Χρησιμοποιώντας υλικά φυσικά ή βιομηχανικά τα μεταμορφώνει σε έργα ποιοτικής ευαισθησίας. Αυτή η συνεπής πορεία θα αποτελέσει μάθημα ήθους στους νέους καλλιτέχνες αλλά και χαρά στο Αθηναϊκό κοινό.
Τέλος Χαιρόμαστε για τη συνεργασία με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, αυτόν τον τόσο σημαντικό καλλιτεχνικό φορέα της συμπρωτεύουσας.
   
Χρόνης Μπότσογλου
Πρύτανης Α.Σ.Κ.Τ.
Για περισσότερες πληροφορίες: Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων Α.Σ.Κ.Τ.  
  κα. Εύα Τερζή τηλ. 010 3817 643