ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΠΡΥΤΑΝΗ ΑΣΚΤ

Με ιδιαίτερη χαρά η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματός της για την φιλοξενία μεγάλων Διεθνών Εκθέσεων φιλοξενεί την αναδρομική έκθεση του Τζών Χριστοφόρου ενός αξιόλογου καλλιτέχνη της διασποράς, που η τέχνη του αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Τέχνης.

Βασικό θέμα του εικαστικού του προβληματισμού η ανθρώπινη μορφή την οποία παρουσιάζει με έντονες παραμορφώσεις, με βίαιες χειρονομίες και επιθετικά έντονα χρώματα. Μια εικαστική περιπέτεια που αναδεικνύει όχι το προσωπικό υπαρξιακό δράμα, αλλά το δράμα του ανθρώπου μέσα σε ένα σκληρό και άτεγκτο κοινωνικό περίγυρο. Μια εικόνα συγκλονιστική χωρίς συναισθηματισμούς γιατί η "μηχανή είναι βιαστική στη φρίκη και την καταφρόνια στο θάνατο και τη ζωή"

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση και την επιτυχία της έκθεσης αυτής, ιδιαίτερα το Υπουργείο Πολιτισμού, ευελπιστώντας και σε μια μελλοντική συνεργασία και αρωγή εκ μέρους του για τη διατήρηση του μοναδικού αυτού εκθεσιακού χώρου.

   

Πρύτανης
Της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

Χρόνης Μπότσογλου