ΑΡΧΙΚΗ

ΙΔΡΥΜΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΠΟΥΔΕΣ

ΜΟΔΙΠ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ

ERASMUS+

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναζήτηση στην ιστοσελίδα

 
 
H Aνωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, δεν διαθέτει ιδιόκτητες εστίες και κονδύλια που θα παρείχαν την δυνατότητα εξασφάλισης απρόσκοπτης παροχής δωρεάν στέγασης.

Έχοντας υψηλή αίσθηση ευθύνη έναντι των φοιτητών της , ειδικά όσων ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και δεν δύνανται να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε περίπτωση μη χορήγησης θεμελιωδών κοινωνικών παροχών – όπως αυτή της δωρεάν στέγασης- προέβη προς το παρόν σε συνεργασίες/συμφωνίες με εκπαιδευτικά ιδρύματα προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα  αυτή. Συγκεκριμένα:

Και για το ακ. έτος 2018-2019 διατέθηκαν στην ΑΣΚΤ από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ)  είκοσι ένα (21) δωμάτια της Φοιτητικής Εστίας Αθηνών (Πατησίων 279-281, Αθήνα,11144). Οι προπτυχιακοί φοιτητές/τριες που ενδιαφέρονται να στεγαστούν στη Φοιτητική Εστία Αθηνών υποβάλλουν αίτηση στο Τμήμα Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας της ΑΣΚΤ σε ημερομηνία που ανακοινώνεται από αυτό.  Οι αιτήσεις επεξεργάζονται και εγκρίνονται από τα αρμόδια όργανα του Ιδρύματος  προκειμένου να διαπιστωθεί ότι  πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις που τίθενται κάθε φορά σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο (για πληροφορίες σχετικά με τα βασικά κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι φοιτητές/τριες της ΑΣΚΤ προκειμένου να  δικαιούνται δωρεάν στέγαση στα δωμάτιά της ΦΕΑ πατήστε ΕΔΩ ). Σε περίπτωση υποβολής περισσότερων αιτήσεων από τις διαθέσιμες κλίνες, το Τμήμα Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας προβαίνει σε μοριοδότηση των αιτήσεων. (για πληροφορίες σχετικά με τη μοριοδότηση των αιτήσεων πατήστε εδώ.

Σημειώνεται ότι α) η δωρεάν στέγαση στις εστίες της Φοιτητικής Εστίας Αθηνών,  παρέχετε στο/η δικαιούχο φοιτητή/τρια  για το ακαδημαϊκό έτος υποβολής του αιτήματος, δηλαδή για ένα  ακ. έτος β) ο/η αιτών/ούσα φοιτητής/τρια δικαιούται να αιτηθεί ΜΟΝΟ σε μία φοιτητική εστία.

Οι φοιτητές/τριες έχουν την δυνατότητα να αιτηθούν την παροχή δωρεάν στέγασης τόσο στην Παλαιά Φοιτητική Εστία Ζωγράφου του ΕΜΠ, υπό τους όρους και τις προϋποθέτεις που αυτό κάθε φορά θέτει (για πληροφορίες σχετικά με τη στέγαση των φοιτητών στις εστίες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στον ακόλουθο ιστότοπο http://esties.ntua.gr/anakoinoseis.htm   όσο και στο ΕΚΠΑ, εφόσον στο πανεπιστήμιο Αθηνών φοιτούν αδέλφια τους, τα οποία ήδη διαμένουν στην εστία του ΕΚΠΑ (για πληροφορίες σχετικά με τη στέγαση των φοιτητών στις εστίες του ΕΚΠΑ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στο παρακάτω link  http://fepa.uoa.gr/ )

Επικοινωνία

Πειραιώς 256
Τ.Κ. 18233
Αγ. Ι. Ρέντης

210 48 01 260