ΑΡΧΙΚΗ

ΙΔΡΥΜΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΠΟΥΔΕΣ

ΜΟΔΙΠ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ

ERASMUS+

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναζήτηση στην ιστοσελίδα

 
 
deli

Η Ερμιόνη Δελή γεννήθηκε στη Φωκίδα το 1969 και σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι Διδάκτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αιγαίου και Μεταδιδακτορική ερευνήτρια στη Σχολή Επιστημών της Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 1993 έως τον Οκτώβρη 2017 που ήταν διορισμένη στην ελληνική πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στα Πρότυπα Πειραματικά Δ.Σ. Πανεπιστημίου Αθηνών, με κύριο αντικείμενο την εικαστική αγωγή των παιδιών, έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει πολλά καινοτόμα προγράμματα για παιδιά καθώς και προγράμματα επιμόρφωσης ενηλίκων. Έχει επιμεληθεί την έκδοση παιδαγωγικών βιβλίων. Συμμετείχε σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις, σε καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει δε οργανώσει εκθέσεις με έργα από παιδικά εικαστικά εργαστήρια.

Από το 2011 συνεργάζεται με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ, για την Πρακτική Άσκηση των φοιτητών και το 2016, ως πανεπιστημιακή υπότροφος, διδάσκουσα του μαθήματος Εικαστικής Αγωγής. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και διδάσκει στο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παιδαγωγικά μέσω καινοτόμων τεχνολογιών και βιοϊατρικών προσεγγίσεων» μαθήματα για την συμπεριληπτική εκπαίδευση και εποπτεύει την πρακτική άσκηση των κατευθύνσεων σε Φορείς. Από το 2017 μετατάχθηκε και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, με αντικείμενο Παιδαγωγικά και Διδακτική της Τέχνης και διδάσκει στο Τμήμα Εικαστικών, τα μαθήματα «Παιδαγωγική», «Διδακτική της Τέχνης Ι» και «Διδακτική της Τέχνης ΙΙ-Πρακτική άσκηση σε Σχολεία».

Προσωπική ιστοσελίδα: www.xelidoni.gr
E-mail: edeli@asfa.gr

 
«Συν+υπάρχω», κάρβουνο και παστέλ σε χαρτί, 1Χ0,80εκ., 2002


Εγκατάσταση (INSTAL), ξύλο, σίδερο και ύφασμα, 10Χ10μ., 2008


χωρίς τίτλο, κάρβουνο και παστέλ σε χαρτί, 0,20Χ0,30εκ., 2008
Πρώτα τα παιδιά, poster για την έκθεση παιδικών εικαστικών έργων από το πρόγραμμα «η Μύρτις πάει Σχολείο», 0,50Χ0,70εκ., Έκθεση, Πολεμικό Μουσείο 2013

Επικοινωνία

Πειραιώς 256
Τ.Κ. 18233
Αγ. Ι. Ρέντης

210 48 01 260