Α’ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ / Διευθ. Αγγ. Αντωνόπουλος

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ >>

Περιγραφή Εργαστηρίου

Στο Α΄ Εργαστήριο, ο φοιτητής/η φοιτήτρια ασκείται για να αποκτήσει τεχνικές ζωγραφικές δεξιότητες, τη σπουδή της ανθρώπινης φιγούρας, της νεκρής φύσης και την ύπαιθρο, καθώς και γνώσεις όσον αφορά στο χρώμα και στις τεχνικές των χρωμάτων. Στην πορεία, οι φοιτητές θα εφαρμόσουν τη θεωρία των χρωμάτων σε ασκήσεις εκ του φυσικού κι αφού κατανοήσουν βασικές έννοιες της οπτικής αντίληψης, θα εφαρμόσουν τα βασικά στοιχεία της ζωγραφικής γλώσσας, θα κατανοήσουν τη σημασία του σχεδίου σαν εργαλείο οργάνωσης-σύνθεσης του ζωγραφικού χώρου. Οι φοιτητές εκτός της μελέτης εκ του φυσικού, ενισχύονται στο Α΄ Εργαστήριο να προσεγγίσουν τις σύγχρονες εικαστικές πρακτικές, να ερευνήσουν σύγχρονους σχηματισμούς της ζωγραφικής επιφάνειας και εικόνας σε σχέση με το πλαίσιο της μεγάλης ζωγραφικής παράδοσης, να πειραματιστούν και να χρησιμοποιήσουν την στοιχείο ερμηνείας του ζωγραφικού χώρου. Παράλληλα, οι φοιτητές παροτρύνονται να κατανοήσουν έννοιες που προέρχονται από άλλες περιοχές τέχνης (λογοτεχνίας, θέατρο, κινηματογράφος, μουσική κ.λπ.) με τη βοήθεια θεματικών ασκήσεων-εργασιών καθώς και τη μεθοδολογία διαχείρισης εννοιών και τη μορφοποίηση σε εργαλεία που χειρίζεται η εικαστική γλώσσα, να διερευνούν με γραπτό κείμενο ζητήματα εικόνας. Ο φοιτητής εκπαιδεύεται για να αποκτήσει ικανότητα παρουσίασης του προσωπικού του έργου. Στην ολοκλήρωση των σπουδών, οι φοιτητές καλούνται να εντοπίσουν το προσωπικό καλλιτεχνικό ιδίωμα και να εργαστούν σε βάθος, με σκοπό τη διαμόρφωσή τους ως «καλλιτεχνικά υποκείμενα». Επίσης να εξοικειωθούν με τη δημόσια παρουσία του καλλιτεχνικού τους έργου και την θεωρητική υποστήριξή τους, που θα τους οδηγήσει στην εκπόνηση της διπλωματικής τους εργασίας. Οι φοιτητές/φοιτήτριες αφού έχουν αποσαφηνίσει και κατασταλάξει στο προσωπικό καλλιτεχνικό τους ιδίωμα, καλούνται να εκπονήσουν τη διπλωματική τους εργασία υπό την μορφή εικαστικού έργου ή έργων και να προετοιμάσουν τη θεωρητική υποστήριξή τους. Κατανοούν τελικά και εφαρμόζουν την εικαστική γλώσσα, σαν εργαλείο της προσωπικής έκφρασης τους έκφρασης.

ΑΓΓΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ / Καθηγητής

ΦΕΚ 107/Γ/24.02.2015

Ο Αγγελής Αντωνόπουλος είναι Διευθυντής του Α΄ Εργαστηρίου Ζωγραφικής από το 2013.

Γεννήθηκε στα Τρόπαια Γορτυνίας το 1957. Σπούδασε ζωγραφική και σκηνογραφία στην Α.Σ.Κ.Τ. με δασκάλους τους Δ. Κοκκινίδη, Β. Δημητρέα και Β. Βασιλειάδη. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από είκοση πέντε ατομικές εκθέσεις [Δημοτ. Πινακοθήκη Δ. Αθηναίων, Art -ΑthinaΤitanium, Art ForumΤσάτσηςΘεσ\νικη, Ν. Μορφές Αθήνα, Citronne Πόρος, Αποκάλυψη Λευκωσία, T.a.f. Αθήνα Αγκάθι-Καρτάλος ] όπως και πολλές ομαδικές παρουσίες σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Κροατία, Αγγλία, Η.Π.Α.

Έχει ζωγραφίσει τους κιν\φους Ιdeal στην Αθήνα και Cineak στον Πειραιά. Από το 1989 διδάσκει ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ.

Περισσότερα

Προσωπική ιστοσελίδα

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΡΑΜΠΕΛΙΩΤΗΣ / Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ)

ΦΕΚ 97/ΝΠΔΔ/07.05.2003

Ο Μανώλης  Μεραμπελιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ την περίοδο 1991-1996,στο Β εργαστήριο Ζωγραφικής, με διευθυντή τον Χρόνη Μπότσογλου.

Υποτροφία ERASMUS(1994),στο Εδιμβούργο. Υποτροφίες στο Β εργαστήριο τα έτη1992-1993-1994-1995.Πτυχίο με βαθμό Άριστα(30\30),το 1996. Μεταπτυχιακό με υποτροφία εσωτερικού(1997-1999).

Από το 2000 είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού της Α.Σ.Κ.Τ, ως μέλος Ε.Ε.Π.

Έχει πραγματοποιήσει πέντε(5) ατομικές εκθέσεις, και συμμετάσχει σε πάνω από τριάντα(30) ομαδικές.

Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου ,και μέλος του Ι.Σ.Ε.Τ.

Περισσότερα

Προσωπική ιστοσελίδα

ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΝΙΚΟΣ) ΠΟΔΙΑΣ / Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ)

ΦΕΚ 1042/Γ/08.06.2019

Ο Νίκος Ποδιάς γεννήθηκε το 1974 στη Θεσσαλονίκη. Το 1999 αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, όπου σπούδασε ζωγραφική με καθηγητή το Δημήτρη Μυταρά και σκηνογραφία με καθηγητή το Γιώργο Ζιάκα. Το 2001 ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη σκηνογραφία στο Central Saint Martins College of Art and Design του Λονδίνου και στην Hochchule fur Gestaltung und Kunst της Ζυρίχης. Έργα του έχουν εκτεθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Περισσότερα

Προσωπική ιστοσελίδα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΠΕΝΝΥ) ΓΚΕΚΑ / Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ)

ΦΕΚ 887/Γ/07.08.2018

Η Πέννυ Γκέκα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Αποφοίτησε το 1997 από το  Προπαρασκευαστικό και Επαγγελματικό Σχολείο Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου. Στη συνέχεια σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. με δασκάλα την Ρένα Παπασπύρου (1997-2002). Επιπλέον παρακολούθησε μαθήματα χαρακτικής στην Α.Σ.Κ.Τ. και στην Escuella de Bellas Artes de Granada της Ισπανίας, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus. Διακρίθηκε με το βραβείο και την υποτροφία του Ι.Κ.Υ.

Το 2007 έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης του προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Εικαστικές Τέχνες της ίδιας σχολής.

Από το 2008-2010 δίδαξε ζωγραφική και χαρακτική στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Από το 2018 διδάσκει στο Α΄ Εργαστήριο ζωγραφικής της Α.Σ.Κ.Τ. (μέλος Ε.Δ.Ι.Π.)

Περισσότερα

Προσωπική ιστοσελίδα

Έργα φοιτητών

© ASFA 2024. All rights reserved.